Paine cu miere si branză tofu
PrinteazaPaine cu miere si branză tofu
- 300 g roşii cherry
- 400 g brînză tofu
- 300 ml apă
- 50 ml lapte dulce
- miere
- ulei de măsline
- 450 g făină albă
- 100 g făină de secară
- sare
- 25 g drojdie
- o lingură de rozmarin
- 100 g măsline feliate
- ceapă verde
- roşii uscate
Preparare:
Drojdia se pune într-un castron împreună cu laptele dulce şi apa călduţă. Se adaugă două linguri de miere, sarea, două linguri de ulei de măsline şi se amestecă.
Se toarnă amestecul peste făina cernută, se adaugă rozmarinul, măslinele feliate şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească minimum 30 de minute. Se modelează sub formă de fitil, se aşază într-o formă de de cozonac tapetată cu făină şi se lasă să mai crească 20 de minute la cald.în cuptor şi se coace timp de 30 de minute la foc potrivit.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă cinci minute, apoi se lasă să se răcească complet pe un grătar de bucătărie. Roşiile se spală şi se taie în jumătăţi, brînză tofu se taie în felii mai groase şi se servesc alături de pîinea tăiată în felii.
Pofta buna!
Sunt curioasa ce gust are painea cu miere si tofu.