Paine cu migdale
PrinteazaPaine cu migdale din: faina, zahar tos, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, migdale, miere, esenta de lamaie, sare, zahar vanilinat, portocala, sos de ciocolata.
- 500 g faina
- 50 g zahar tos
- 25 g drojdie
- 50 ml ulei de masline
- 200 g fructe uscate
- 300 ml lapte dulce
- 100 g migdale
- 50 ml miere
- o lingurita cu esenta de lamaie
- sare
- doua pliculete zahar vanilinat
- o portocala
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Laptele dulce se încălzeşte puţin, se amestecă bine cu drojdia, puţină făină şi se lasă să dospească. După zece minute se adaugă mierea, o jumătate de linguriţă cu sare, zahărul tos, esenţa de lămâie şi uleiul de măsline. Se presară coaja rasă de portocală, fructele uscate tocate mărunt, migdalele prăjite întregi sau tocate.
Se presară zahărul vanilinat şi se frământă totul până se obţine un aluat omogen, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se împarte în bucăţi egale, li se t dă formă rotundă sau puţin alungită şi se aşază pe o tavă presărată,cu făină. Se lasă să crească 15 minute acoperite cu un şervet, apoi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Se scot din cuptor, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se răcească.
Se serveste calda sau rece, simpla sau cu sos de ciocolata.
Paine cu migdale
Pofta buna!