Paine cu nuci si stafide
PrinteazaPaine cu nuci si stafide din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat, sirop de artar, lapte vegetal, banan, stafide, nuci.
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1/4 de cană de sirop de arţar
- 1 cană de lapte vegetal
- 1 banană mică, pasată
- 1 cană de stafide
- 1/2 de cană de nuci
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se amestecă făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Se adaugă siropul, laptele, banana, stafidele şi nucile. Se omogenizează bine. Compoziţia trebuie să fie destul de tare şi de lipicioasă.
Se pune compoziţia cu lingura într-o tavă care nu lipeşte de 22,5 x 12,5 centimetri care se pune în cuptor la copt timp de 45 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se lasă pe un grilaj să se răcească.
Pofta buna!