Paine cu parmezan
PrinteazaPaine cu parmezan din: drojdie, apa, ulei, sare, faina, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, parmezan.
- 2 linguriţe drojdie
- 2 căni apă călduţă
- 2 linguri ulei
- sare
- 3 1/2 căni făină
- 4 linguri unt, topit
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă rozmarin uscat
- 2 căţei usturoi pisaţi
- 1 cană parmezan răzuit
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas mare apa cu drojdia şi laşi deoparte 5 minute, până devine spumoasă. Adaugi apoi uleiul, sarea, făina şi amesteci. Frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să crească până îşi dublează volumul.
Intr-un bol, amesteci untul topit cu cimbrul, rozmarinul şi usturoiul pisat. Pui parmezanul în alt vas. Cu mâinile unse cu puţin ulei, scoţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. îl rulezi sub formă de sul şi îl tai în bile mai mici pe care le nivelezi în mână.
Le treci, pe rând, prin amestecul cu unt, apoi prin parmezan şi le aşezi într-o tavă rotundă tapetată.
După primul strat presari puţin parmezan, apoi continui cu biluţele până când termini ingredientele, iar la final presari parmezanul rămas. Acoperi tava şi mai laşi să crească aluatul 30 de minute.
Incingi cuptorul. Laşi pâinea în cuptor 25-30 de minute sau până devine arămie. O scoţi şi laşi să se răcorească 5 minute, apoi o scoţi din tavă.
Pofta buna!