Paine cu rosii

Printeaza

Paine cu rosii din: ciabatta, sos pesto, ceapa, rosii, verdeata, vin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 ciabatta veche de o zi
  • 4 linguri sos pesto

Pentru umplutura:

  • 1 ceapă mică roşie, curăţată şi feliată
  • 50 g roşii uscate în ulei de măsline, tăiate + 3 linguri cu ulei din borcan
  • 3 roşii coapte (200 g), curăţate de seminţe şi tăiate
  • 15 g verdeaţă proaspătă (oregano sau busuioc, pătrunjel, mentă şi chives)
  • 5 linguri cu vin alb sau oţet de cidru
  • 1 linguriţă cu sos Tabasco
  • sare şi piper negru măcinat
  • un praf de zahăr
  • rucola şi salată, pentru a servi
  • o tavă de chec de 500 g, unsă cu ulei

 

Mod de preparare:

Taie ciabatta pe lungime în 4 felii (dacă poţi).

Taie o felie în aşa fel încât să încapă la baza tăvii, alta pentru mijloc, alta pentru a se potrivi deasupra şi taie fâşii din ultima, 2 pentru a le pune pe părţile laterale lungi şi 2 pe părţile laterale scurte. Lasă-le deoparte.

Pentru umplutură, pune firimiturile de pâine rămase într-un robot de bucătărie pentru a obţine un pesmet. Scoate-l şi lasă-l deoparte.

Pune 3 linguri de pesmet înapoi în robot şi adaugă ceapa, roşiile uscate, uleiul, roşiile proaspete, verdeaţa, oţetul, Tabasco, zahărul şi asezonează.

Mixează rapid până obţii o compoziţie puţin groasă. Gustă şi mai adaugă sare dacă este necesar.

Adaugă pesmetul rămas.

Tapetează pereţii tăvii şi baza cu feliile de pâine. Unge-le cu pesto. Pune jumătate din compoziţia mixată, preseaz-o, pune felia din mijloc şi toarnă umplutura rămasă.

Presează şi aşază deasupra altă felie, unsă cu pesto pe ambele părţi. Preseaz-o bine.

Acoperă cu folie. Aşază deasupra o greutate (altă tavă de chec) şi lasă la rece peste noapte. întoarce pâinea din tavă pe un tocător.

Serveşte-o decorată cu rucola.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.