Paine cu salvie proaspata si ceapa
PrinteazaPaine cu salvie si ceapa
- 50 g unt/margarina
- 1 ceapa taiata marunt
- 225 g faina obisnuita
- 225 g faina integrala
- 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare
- 300 ml lapte cald
- 2 linguri frunze salvie proaspete
- faina pentru tapetat
- 1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie.
Se amesteca cele 2 cantitati de faina si se incorporeaza untul ramas.
Se pune drojdia si sarea. Se toarna laptele cald in mijlocul compozitiei. Se amesteca pana devine o pasta omogena. Se pune salvia si ceapa si se amesteca pe o planseta pudrata cu faina timp de 4-5 minute.
Aluatul se lasa sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald. Dupa aceea se modeleaza foema unei paini rotunde cu diametrul de 18 cm. Painea se aseaza in tava unsa. Pe mijlocul painii se cresteaza cu cutitul o cruce in care se pune inca putina sare si faina.
Se acopera cu un servet si se mai lasa inca 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp se incinge cuptorul.
Se coace 15-20 de minute, pana devine aurie si crocanta.
Pofta buna!