Paine cu seminte de dovleac
PrinteazaPaine cu seminte de dovleac din: faina, drojdie, zahar, sare, seminte.
- 500 g făină de grâu
- 25 g drojdie
- 4 linguriţe zahăr brun
- 1 linguriţă sare
- 300 ml apă
- 1 gălbenuş
- seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Se pune într-un vas puţină apă călduţă, se adaugă drojdia şi zahărul. Se lasă la dospit 10-15 min. la loc cald.
Se cerne făina de 3 ori şi se adaugă sarea. Se pune într-un vas şi se adaugă drojdia. Se amestecă şi se toarnă câte puţină apă caldă, amestecând. Se frământă.
Se acoperă vasul şi se lasă la dospit 1 oră la loc cald.
După ce a crescut, se frământă din nou. Se tapetează o formă cu hârtie de copt sau se unge cu puţin ulei şi se pudrează cu făină.
Se pune coca şi se lasă încă 1 oră la crescut. Se unge cu gălbenuş bătut, se presară seminţele şi se coace 1 oră în cuptorul preîncălzit la foc mediu.
Pofta buna!