Paine cu seminte de dovleac

Printeaza

Paine cu seminte de dovleac din: faina, drojdie, zahar, sare, seminte.

Ingrediente:Paine cu seminte de dovleac

  • 500 g făină de grâu
  • 25 g drojdie
  • 4 linguriţe zahăr brun
  • 1 linguriţă sare
  • 300 ml apă
  • 1 gălbenuş
  • seminţe de dovleac

 

Mod de preparare:

Se pune într-un vas puţină apă călduţă, se adaugă drojdia şi zahărul. Se lasă la dospit 10-15 min. la loc cald.

Se cerne făina de 3 ori şi se adaugă sarea. Se pune într-un vas şi se adaugă drojdia. Se amestecă şi se toarnă câte puţină apă caldă, amestecând. Se frământă.

Se acoperă vasul şi se lasă la dospit 1 oră la loc cald.

După ce a crescut, se frământă din nou. Se tapetează o formă cu hârtie de copt sau se unge cu puţin ulei şi se pudrează cu făină.

Se pune coca şi se lasă încă 1 oră la crescut. Se unge cu gălbenuş bătut, se presară seminţele şi se coace 1 oră în cuptorul preîncălzit la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.