Paine cu spanac si dovleac
PrinteazaPaine cu spanac si dovleac din: faina, drojdie, sare, zahar, piure de dovleac, ulei, spanac.
Pentru aluatul cu doveac:
- 250 g făină
- 3/4 linguriţă drojdie uscată
- 3/4 linguriţă sare
- 2 linguriţe zahăr
- 200 g piure de dovleac de consistenţă medie
- 1 lingură ulfei
Pentru aluatul cu spanac:
- 250 g făină
- 3/4 linguriţă drojdie uscată
- 3/4 linguriţă sare
- 100 g spanac mărunţit în blender
- 2 linguriţe zahăr
- 50 ml apă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul cu dovleac asa:
Intr-un castron, amesteci toate ingredientele uscate. încălzeşti puţin piureul de dovleac (subţiat cu puţină apă) şi îl răstorni peste componentele uscate. Adaugi lingura de ulei şi omogenizezi.
Pregăteşti aluatul cu spanac aşa:
Amesteci toate ingredientele uscate, apoi adaugi spanacul (după ce a fost decongelat şi fiert puţin, îl scurgi de apă şi îl introduci în blender). Adaugi şi uleiul şi omogenizezi.
Cele două aluaturi le laşi într-un loc cald timp de 2 ore.
Apoi fiecare aluat îl întinzi într-un sul de 40 – 45 cm lungime, împleteşti celş două aluaturi şi le pui într-o tavă unsă cu unt.
Pui aluatul să mai crească jumătate de oră, apoi îl ungi cu ou şi presari deasupra susan. Introduci pâinea în cuptorul pre- încălzit şi o laşi timp de 40 de minute la 180 de grade.
Paine cu spanac si dovleac
Pofta buna!