Paine cu sparanghel şi roşii uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza.
- 100ml ulei de măsline
- 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată
- 200g de făină
- 2 linguriţă (11,2g) praf de copt
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă de frunze de cimbru
- ouă mari, bătute uşor
- 100ml de lapte
- 1 mână de măsline negre, fără sâmburi
- 100g de roşii uscate la soare, tăiate mare
- 100g de brânză Gruyere sau Beaufort rasă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie pentru copt baza unei forme de chec (aprox. 22 x 10 x 5cm). Se opăreşte sparanghelul două minute în apă cu sare, se scurge şi se răcoreşte sub jet de apă rece. Se scutură de apă.
Se amestecă într-un bol mare făina, praful de copt, sarea, cimbrul şi condimentele.
Se lasă în mijloc un spaţiu gol în care se adaugă ouăle, laptele şi uleiul, amestecând mereu pentru a încorpora melanjul de făină de pe margini. Se bate un minut până se obţine un aluat omogen.
Se pun deoparte 5 muguri de sparanghel şi câteva măsline. Se adaugă în compoziţie restul de sparanghel, păstrate deoparte şi se presară cu restul de brânză. Se dă la cuptor şi se coace 35-40 de minute până ce se formează o crustă aurie tare la atingere.
Se scoate şi se lasă la răcorit 5 minute pe un grătar sau un suport de lemn.
Pofta buna!