Paine cu stafide, fulgi de ciocolata si coaja de lamaie
PrinteazaO reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar vanilat, lapte si ulei de masline.
- 500 g făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- o mână stafide
- fulgi de ciocolata
- coaja de la 3 lamai
- 150 g zahăr (se poate înlocui cu rniere)
- 1 linguriţă sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 pahar lapte călduţ
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un castron dizolvi drojdia în lapte cu o linguriţă de zahăr. In vasul pentru frământat, torni acest amestec în mijlocul grămăjoarei de făină. Laşi la dospit pentru aproximativ un sfert de ora. Adaugi restul de zahăr (sau mierea), sarea, coaja de portocală, zahărul vanilat, laptele şi uleiul de măsline.
Frămânţi şi continui până ce aluatul devine moale şi elastic. Când e gata, adaugi stafidele (înmuiate) şi fulgii, de ciocolată. Acoperi aluatul şi îl laşi să se odihnească o jumătate de oră. Apoi împărţi aluatul în 3 părţi egale şi împleteşti pâinica.
Pui pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi din nou să crească, până ce aluatul îşi dublează volumul. Inainte de a da tava la cuptor, ungi cu gălbenuş amestecat cu lapte, până capătă o culoare arămie. Dai la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Când e gata, scoţi tava şi laşi să se răcească, abia apoi poţi să o tai.
Poftă bună!