Paine cu stafide
PrinteazaPaine cu stafide din: drojdie, apa, faina, miere, zahar de malt, stafide, sare, ulei, unt de arahide.
- 1 cubuleţ de drojdie presată
- 1 ceaşcă de apă călduţă
- 6 ceşti făină de grâu integrală
- 3/4 ceşti de miere de malţ
- zahăr de malţ sau sirop de porumb
- 1 ceaşcă de stafide, date bine prin făină
- 1 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă unt de arahîde
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia într-o ceaşcă de apă călduţă. Adăugaţi 2 ceşti de făină şi mierea de malţ şi bateţi până când se omogenizează bine. Acoperiţi şi lăsaţi deoparte într-un loc cald, până când creşte (circa 1 1/2 oră).
Când este bine crescută, adăugaţi stafi dele date prin făină, restul de făină sau sufi cient cât să obţineţi un aluat de consistenţă medie şi restul ingredientelor.
Untul de arahide trebuie dizolvat într-o ceaşcă de apă călduţă. Dacă aluatul este prea moale, mai adăugaţi puţină făină, iar data viitoare utilizaţi mai puţină apă.
Frământaţi uşor. Puneţi aluatul într-un bol bine uns, acoperiţi şi lăsaţi să crească din nou până când îşi dublează volumul, circa 1 1/2 ore.
Modelaţi pâinile cât să umple pe jumătate formele bine unse cu grăsime, acoperiţi-le şi lăsaţi-le să crească încă o oră.
Coaceţi la 200° C timp de 10 minute, apoi la 190° C încă 40-50 de minute.
Pofta buna!