Paine cu sunca, cascaval si praz

Printeaza

Paine cu sunca, cascaval si praz din: făină integrală, drojdie, lapte, şuncă fiartă şi afumată, caşcaval, praz, unt, sare, oua.

Paine cu sunca, cascaval si praz

Ingrediente:

  • 500 g făină integrală
  • 50 g drojdie
  • 200 ml lapte călduţ
  • 150 g şuncă fiartă şi afumată
  • 150 g caşcaval ras
  • 1-2 fire de praz
  • 80 g unt
  • 2 ouă
  • sare

Mod de preparare:

Pui făina într-un vas şi faci o adân­citură în centru, iar în aceasta sfărâmi drojdia. Amesteci drojdia cu puţin lapte călduţ şi făină, apoi lâşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, timp de 15 minute.

Untul îl tai bucăţele şi îl presari apoi pe deasupra făinii. Adaugi puţinii sare, i ou şi restul de ppte. Frămânţi un aluat omogen, din care formezi o frilă pe care o laşi la crescut, acoperită, până îşi dublează volumul.

Intinzi apoi aluatul pe o suprafaţă dată cu făină, în forhna unui dreptunghi de 60×20 cm. Presari deasupra cubuleţe de şuncă, apoi prazul tocat mărunt şi călit în unt şi caşcaval ras, lăsând o margine goală de 1 cm, de jur-împrejur.

Rulezi, apoi tai bucăţi egale. Pui într-o tavă hârtie de copt, aşezi bucăţile de aluat în formă rotun­dă, una lângă alta, le acoperi şi le laşi la crescut timp de 30 de minute.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute. Inainte de a introduce tava în cuptor, baţi cel de-al doilea ou cu puţină apă şi îl întigzi peste aluat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.