Paine de banane
PrinteazaPaine de banane din: banane, faina de migdale, sare, ulei de cocos, esenta de vanilie, scortisoara, seminte de in.
- două ceşti de banane coapte
- trei ceşti de făină de migdale
- un vârf de linguriţă de sare
- două linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
- o linguriţă de esenţă de vanilie
- o linguriţă de scorţişoară
- o ceaşcă de seminţe de in
Mod de preparare:
Intr-un tocător puneţi bananele, apoi turnaţi făina de migdale, sarea, uleiul de nucă de cocos, vanilia şi scorţişoara, şi continuaţi procesarea până se amestecă bine.
Măcinaţi seminţele de in până obţineţi o pudră aspră, într-o râşniţă de cafea.
Turnaţi mixtura procesată într-un bol mare şi adăugaţi seminţele dejn măcinate.
Puneţi jumătate din aluat în mixer şi mixaţi scurt. Apoi, scoateţi aluatul şi repetaţi procedeul cu a doua jumătate.
Intindeţi aluatul pe tăvile deshidratorului, într-un strat cam de şase milimetri grosime, cu felii nelipicioase. Tăiaţi aluatul în forme pătrate, cu o spatulă.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două sau trei ore. Intoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea, la 43 grade C, timp de opt ore.
Pofta buna!