Paine de casa cu ceapa si verdeata
PrinteazaPaine de casa cu ceapa si verdeata din: faina, sifon, zahar, sare, ulei, drojdie, ceapa, verdeturi.
- 1 kg făină
- 500 ml sifon sau apă minerală
- 1 lingură cu zahăr
- sare
- 4 linguri cu ulei
- drojdie de bere cât o nucă mare
- 1 ceapă
- verdeţuri (mărar, pătrunjel şi busuioc — toate tocate)
Mod de preparare:
Frământaţi aluat de pâine cu sifon cald, drojdie de bere înmuiată cu 1 lingură cu zahăr şi 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi la dospit 15 min.
Căliţi ceapa tăiată peştişori în ulei cald timp de 2 min, răsturnaţi-o peste aluat cu ulei cu tot, adăugaţi verdeţurile tocate şi frământaţi din nou aluatul.
Lăsaţi la dospit până când îşi dublează volumul, puneţi aluatul în forme unse cu ulei, coaceţi la foc potrivit 30 min.
Pofta buna!