Paine de casa cu faina integrala
PrinteazaPaine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou.
- 280 g de făină
- 90 g făină integrală
- 2 1/4 lingurițe drojdie
- 1 1/4 ceasca (300 ml) de apă caldă
- 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit
- 1 lingura (15 g) de miere
- 3/4 linguriță de sare
- 1 ou bătut cu putina apă si 1 praf de sare
Mod de preparare:
Adaugati făina și drojdia într-un bol mare și amestecati împreună. Se toarna unt topit, miere și apă caldă. Bateti cu mixerul. Cu ajutorul unei spatule amestecati si pe marginile vasului, iar apoi bateti inca 2 minute.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 20 de minute.
Se amestecă sarea cu 2 linguri de apă caldă. Se adaugă amestecul in bolul cu aluatul. Amestecati sa se incorporeze. Transferati in tava. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 10-15 minute.
Incalziti cuptorul la 190 ° C.
Ungeti cu amestecul de ou. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.
Pofta buna!