Paine de casa cu lapte

Printeaza

Paine de casa cu lapte din: faina, sare, ulei, drojdie de bere, ou, lapte.

Ingrediente:Paine de casa cu lapte

  • 1 kg faină (1/2 kg făină albă şi 1/2 kg făină integrală)
  • 1 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei
  • drojdie de bere
  • 1 ou
  • 1/2 l de lapte

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina, încălziţi laptele, lăsaţi drojdia acoperită cu sare şi zahăr. Amestecaţi drojdia cu lapte şi frământaţi un aluat potrivit de tare, adăugaţi 1/2 ou, iar când altfatul se desprinde de mână, frământaţi din nou, cu ulei, până când se încorporează.

Lăsaţi la dospit 1 oră, împărţiţi aluatul în părţi egale şi-l puneţi la copt în foftne unse cu ulei. Bateţi oul spumă, daţi faţă pâinii, coaceţi la foc potrivit 1/2 oră. Pâinea este coaptă când s-a rumenit. Scoateţi pâinile, veţi obţine 3-4 pâini mici, acoperiţi-le cu prosop curat, apoi le serviţi calde, rupte în bucăţi potrivite.

Serviţi cu brânză de burduf, cu miez de nucă sau cu costiţă afumată, cu vin dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.