Paine de casa cu levantica
PrinteazaPaine de casa cu levantica din: faina, drojdie, lapte, ulei, levantica, zahar, parmezan, sare, piper.
- 6 fire de levănţică uscată
- 25 g drojdie proaspătă
- 400 ml lapte călduţ
- 30 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 60 g parmezan ras
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- 600 g făină
Mod de preparare:
Se frământă o oră şi jumătate, în maşina de făcut pâine, un aluat din 6 fire de levănţică uscată, 25 g drojdie proaspătă, 400 ml lapte călduţ, 30 ml ulei de măsline, 1 linguriţă zahăr, 60 g parmezan ras, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 600 g făină.
Apoi se modelează aluatul sub formă de pâine şi se coace.
Pofta buna!