Paine de casa cu nuca
PrinteazaPaine de casa cu nuca din: paine, nuca, zahar, smantana, unt.
- 4 felii de pâine neagră
- 1 pahar cu nucă măcinată
- 1 pahar cu zahăr tos
- 1 cană cu smântână
- 1 ou
- 2 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Acest preparat este un amestec de pâine farămâiţată, nucă măcinată şi zahăr tos. Punem pâinea dată pe răzătoarea mare într-un castron, amestecăm cu nuca, zahărul şi un praf de sare.
Separat amestecăm, frecând cu lingura de lemn, untul, înmuiat puţin, şi gălbenuşul; crema obţinută o subţiem cu albuş bătut spumă.
Punem amestecul de pâine, nucă şi zahăr în tigaie de teflon, punem tigaia pe flacără mică să se rumenească pâinea, punem după 7-8 min crema şi amestecăm energic.
Când untul s-a topit şi ingredientele s-au amestecat, tragem tigaia de pe foc si este gata.
Pofta buna!