Paine de in cu mere
PrinteazaPaine de in cu mere din: seminte de in, seminte de floarea-soarelui, mar, curmale, ulei, lamaie, sirop de agave.
- patru ceşti de seminţe de in
- o ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui
- două ceşti de măr, mărunţit
- o jumătaţe de ceaşcă de curmale, curăţate de sâmburi
- patru linguri de untdelemn de măsline
- trei linguri de suc de lămâie
- două linguri de sirop de agave
Mod de preparare:
Măcinaţi două ceşti de spminţe de in până se fac pudră, într-o râşniţă de cafea. Celelalte două ceşti de seminţe de in puneţi-le la înmuiat în apă, pentru două ore.
Intr-un mixer, amestecaţi seminţele de in (atât măcinate, cât şi întregi) şi toate ingredientele rămase, până se mixează bine, dar rămân grunjoase.
Intindeţi mixtura pe tăvile deshidratorului, într-un strat cam de şase milimetri grosime, pe folii nelipicioase. Tăiaţi aluatul în forme pătrate, cu o spatulă.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore. Intoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea, la 43 grade C, timp de opt până la douăsprezece ore.
Pofta buna!