Paine din dovleac cu nuci

Printeaza

Paine din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara, unt, oua, praf de copt si sare.

Ingrediente:

  • 500 g cubulete de dovleac
  • 350 g faina de grau
  • 100 g nuci
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • sare

 

Mod de preparare:

Coaceti cubuleţele de dovleac 20 de minute în cuptor, la foc potrivit. Faceţi apoi din ele un piure cât mai fin. î acest piure adăugaţi, pe rând, celelalte ingrediente: zahărul, nucşoara, untul topit, ouăle bătute, făina, nucile zdrobite şi praful de copt.

Omogenizaţi bine compoziţia şi turnaţi-o într-o tavă de chec, unsă şi tapetată.

Coaceţi pâinea la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform peste tot. Se poate face proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă pâinea la mijloc.

Pâinea de dovleac cu nuci este potrivită pentru tartine dulci pentru gustări cu gem sau dulceaţă.

Paine din dovleac cu nuci

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. mi-am luat masina de paine, acum o sa fac tot felul de retete, sa vad ce mai aveti pe aici

  2. si eu tot pentru masina de paine caut retete 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.