Paine dospita la rece
PrinteazaPaine dospita la rece din: faina, faina integrala, drojdie uscata, seminte, apa calduta, ulei de masline, sare de mare.
- 360 g faina
- 150 g faina integrala
- 7 g drojdie uscata
- seminte de in, susan, mac sau dovleac
- 350 ml apa calduta
- ulei de masline
- 1 lingurita sare de mare
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci faina cu drojdia uscata, semintele si sarea. Adaugi apa calduta, uleiul de masline si framanti un aluat care nu se mai lipeste de maini. Acoperi vasul cu un prosop curat si il dai la frigider pentru 7-9 ore ori peste noapte. Scoti aluatul de la frigider, il intinzi pe masa de lucru, il impaturesti si ii dai forma painii pe care o pui in castron.
Acoperi cu un servet si il lasi pe masa de lucru, timp de 25-30 de minute. Rastorni apoi painea intr-o tava si ii faci cateva incizii cu ajutorul unei lame. Dai painea la cuptorul preincalzit la 250°C, iar in acelasi timp pui si un vas cu apa fierbinte si lasi 15 minute.
Apoi scoti apa din cuptor, reduci temperatura la 220°C si continui coacerea timp de 25-30 de minute. Cand este gata, scoti painea din tava, o stropesti cu putina apa si o invelesti intr-un prosop curat.
Paine dospita la rece
Pofta buna!