Paine cu secara din: tarate de grau, apa calduta, faina de secara, pudra de proteina de orez, gluten de grau, sare, ulei, seminte de chimen, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le preparati […]
Paine cu dovleac si mac
PrinteazaPaine cu dovleac si mac din: faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei, apa sau lapte, seminte de mac.
- 1 kg făină
- 1 cub de drojdie
- 1 dovleac mai mic
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 cană cu apă călduţă (sau lapte)
- seminţe de mac
Mod de preparare:
Cerni făina şi pui într-un castron circa 850 g făină; restul îl laşi, la nevoie, în caz de ai prea mult lichid şi-ţi mai trebuie şi pentru modelat.
Faci la mijloc un crater în care dizolvi drojdia cu puţină apă şi zahăr. Când a făcut bulele acelea, pui şi dovleacul curăţat de coajă şi de seminţe, dat pe râzătoare, sarea şi apa sau laptele, turnat câte puţin.
Trebuie să iasă un aluat omogen, bine legat. Ungi mâinile cu ulei, mai frămânţi un pic şi laşi aluatul la crescut.
Impărţi aluatul în 2 bucăţi şi modelezi pâinea în 3 sau 4 fitile, la alegere. Ungi cu apă uşor sărată, presari mac şi laşi la crescut. Coci la foc potrivit.
Paine cu dovleac si mac
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine alba
Paine alba din: tarate de ovaz, apa, coaja de psyllium, gluten de grau, pudra de proteina cu aroma de vanilie, pudra de proteina de orez, sare, ulei, indulcitor, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat […]
Pofta buna!