Pâine cu dovlecei şi fasole
PrinteazaO reteta de paine cu dovlecei si fasole din: faina, sare, praf de copt, scortisoara, oua, ulei, miere, boabe de fasole fiarta, nuci, dovlecel si marar.
- 3 căni de făină
- o linguriţă de sare
- un pliculeţ cu praf de copt
- o linguriţă de scorţişoară măcinată
- 3 ouă
- o cană de ulei
- două linguri de miere
- o cană de boabe de fasole fiartă
- o cană de nuci măcinate
- două căni de dovlecel ras
- o legătură de mărar
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara. Ouăle se bat împreună cu uleiul şi.mierea, apoi se adaugă peste compoziţia de făină.
Se pun dovleceii, fasolea boabe, nucile şi mărarul tocat. Se aşază compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se lasă în cuptorul încins la 165° C, timp de 40-60 de minute.
După ce se răceşte se scoate din tavă.
Pâine cu dovlecei şi fasole
Pofta buna!