Paine dulce portugheza

Printeaza

Paine dulce portugheza din: migdale, seminte de in, mar, miere, portocale, cardamom, sare, lapte de migdale.

 

Ingrediente:

  • o ceaşcă de migdale
  • două ceşti de seminţe de in
  • o ceaşcă de măr ras
  • două linguri de miere
  • două linguri de suc de portocale
  • două linguriţe de cardamom (plantă tropicală ale cărei grăunţe au gust piperat)
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • o jumătate de ceaşcă de lapte de migdale

 

Mod de preparare Paine dulce portugheza:

Puneţi migdalele la înmuiat în apă, timp de douăsprezece ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le.

Măcinaţi seminţele de in până iese o pudră aspră, într-o râşniţă de cafea.

Puneţi toate ingredientele într-un mixer şi procesaţi-le până se amestecă bine.

Adăugaţi la sfârşit seminţele de in. Mixtura trebuie să fie potrivit de groasă şi grunjoasă.

Frământaţi din aluat o pâine de formă ovală şi tăiaţi-o în felii rotunde.

Puneţi feliile pe tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase. Deshidrataţi la 63 grade C, timp de trei ore.

Intoarceţi pâinea şi continuaţi deshidratarea lâ 43 grade C, timp de două ore, sau până ajunge la textura dorită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.