fasole uscata, piper, sare, supa de pui, ulei, rosii, orez, carnati, telina, ceapa, morcov, unt, varza, parmezan. Un preparat original din Italia, usor de preparat, delicios si sanatos. timp de preparare 15 minute, timp de gatire 80 minute, 2-3 portii Ingrediente: 450gr fasole uscata Piper proaspat macinat dupa gust Sare […]
Paine dulce
PrinteazaPaine dulce din: faina, paine, dovleac, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 200 g dovleac copt şi pasat
- 7 g drojdie uscată
- 50 g unt topit
- 100 ml lapte cald
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 100 g sâmburi de dovleac fără coajă
Mod de preparare:
Coci dovleacul, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs într-o strecurătoare, apoi îl pasezi. Amesteci piureul de dovleac, într-un castron, cu untul topit, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi laptele.
In alt castron, amesteci făina cu drojdia, apoi uneşti conţinutul celor două castroane şi frămânţi până se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului.
Dacă este nevoie mai adaugi făină. Incorporezi sâmburii de dovleac, păstrând o parte pentru decor.
Laşi castronul cu aluat în loc călduţ, până îşi dublează volumul.
Aşezi aluatul pe planşeta unsă cu puţin ulei, îl împărţi în şase biluţe egale, pe care le aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt.
Laşi la dospit încă 40 de minute, presari sâmburii păstraţi, apoi introduci tava în cuptorul încins, pentru circa 50 de minute.
Pofta buna!
din: vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, piept de pui, unt, faina, sare, mustar, lapte, galbenus, coaja si suc de lamaie, verdeata, smantana, paste, parmezan. 6-8 portii Ingrediente marinata: 120ml vin alb 30ml ulei de masline 30ml suc de lamaie […]