Paine englezeasca

Printeaza

Paine englezeasca din: unt, oua, zahar, stafide, faina, lamaie.

Ingrediente:Paine englezeasca

  • 120 g unt
  • 8 ouă
  • 160 g zahăr
  • 120 g stafide negre
  • 180 g făină pentru prăjituri
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Pune untul într-un castron şi freacă-l bine până se face ca spuma. Adaugă gălbenuşurile pe rând şi încorporează-le. Păstrează albuşurile.

Adaugă apoi zahărul, coaja rasă de lămâie şi amestecă din nou bine, tot într-o parte, timp de un sfert de oră. Lasă un pic, cât baţi spumă cele opt albuşuri. Adaugă spuma, stafidele şi făina. Amestecă cu grijă.

Unge o formă cu unt, apoi aşază cu lingura, compoziţia, având grijă să laşi loc între moviliţe. Coace timp de 45 de minute.

Serveşte-le reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.