Paine englezeasca
PrinteazaPaine englezeasca din: unt, oua, zahar, stafide, faina, lamaie.
- 120 g unt
- 8 ouă
- 160 g zahăr
- 120 g stafide negre
- 180 g făină pentru prăjituri
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune untul într-un castron şi freacă-l bine până se face ca spuma. Adaugă gălbenuşurile pe rând şi încorporează-le. Păstrează albuşurile.
Adaugă apoi zahărul, coaja rasă de lămâie şi amestecă din nou bine, tot într-o parte, timp de un sfert de oră. Lasă un pic, cât baţi spumă cele opt albuşuri. Adaugă spuma, stafidele şi făina. Amestecă cu grijă.
Unge o formă cu unt, apoi aşază cu lingura, compoziţia, având grijă să laşi loc între moviliţe. Coace timp de 45 de minute.
Serveşte-le reci.
Pofta buna!