Paine cu faina de alac

Printeaza

Paine cu faina de alac din: faina, drojdie, sare, ulei, apa.

 

Ingrediente:Paine cu faina de alac

  • 300 g faina de alac
  • 300 g făină de secară
  • 400 g făină integrală de grâu
  • 2 cuburi de drojdie proaspătă
  • 2 linguriţe cu sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amestecă ceie trei tipuri de făină cernute, la care se adaugă sarea.

Se dizolvă drojdia în 250 ml de apă călduţă şi se lasă 10 minute la dospit.

Se toarnă drojdia peste făină, se pune uleiul şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii castronului.

Se lasă la dospit, la loc călduros, cca 90 de minute, după care aluatul se împarte în patru bucăţi, care se frământă separat.

Se modelează baghetele şi se aşază una lângă altă, cu 2 cm între ele, într-o tavă unsă; se lasă la dospit 1/2 oră.

Se modelează chifle şi se lasă la dospit într-o tavă cu forme de brioşe, timp de 1/2 oră.

Se coc în cuptorul preîncălzit, mai întâi 10 minute la foc potrivit, apoi timp de 15 minute la foc mare şi din nou la foc mic, încă 10 minute.

Se scot chiflele şi baghetele şi se acoperă cu un şervet umed.

 

 

 

Pofta buna!

 

 


 

poate iti place si:

Reteta zilei: Paine rotunda de casa

Paine rotunda de casa din: faina, apa, sare, drojdie. Ingrediente: 3 căni de făină 1 1/2 cană de apă caldă 1 1/2 linguriță sare 2 lingurite de drojdie uscata   Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați sarea și apa. Se dizolvă drojdia în acest amestec și se lasă să stea câteva minute. Adăugați făină […]

 

Paine cu porumb fara gluten

Paine cu porumb fara gluten

Paine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua. Ingrediente: 200 g de mălai 280 ml lapte bătut 25 g unt 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 50 g boabe […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.