Paine fara gluten cu porumb
PrinteazaPaine fara gluten cu porumb din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua.
- 200g de mălai
- 280ml lapte bătut
- 25g unt
- 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 50g boabe de porumb dulce
- 2 ouă mari, bătute
Mod de preparare:
Pune mălaiul într-o tigaie fără ulei şi prăjeşte-l uşor timp de 3-4 minute, amestecând ca să se prăjească în mod uniform, până când s-a încălzit, îşi eliberează aroma şi începe să devină auriu pe alocuri, la-l de pe foc, transferă jumătate din el într-un bol şi adaugă laptele bătut.
Topeşte untul într-o tigaie termorezistentă de 25cm (una de fontă ar fi perfectă) şi încinge cuptorul la 220°C.
Adaugă untul topit şi restul ingredientelor, inclusiv mălaiul rămas şi 1/2 linguriţă de sşre în amestecul de porumb şi lapte bătut, apoi amestecă.
Pune tigaia înapoi pe foc şi măreşte flacăra. Toarnă amestecul în tigaie – ar trebui să sfârâie când atinge tigaia. Pune tigaia în cuptor şi coace pâinea 15-20 de minute, până când devine arămie şi centrul este ferm.
Pofta buna!