Pâine cu ieburi aromatice
PrinteazaO reteta delicioasa de paine cu ierburi aromatice din: faina, drojdie, lapte, zahar tos, ou, unt, marar, patrunjel, cimbru, rozmarin si sare.
- 500 g făină
- 30 g drojdie
- 200 ml lapte dulce
- o lingură cu zahăr tos
- un ou
- 50 g unt
- mărar
- pătrunjel
- cimbru
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Drojdie se pune intr-un castronel cu putin lapte cald si zaharul tos. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga faina pana rezulta un aluat curgator, se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca 15 minute la loc mai cald.
Se toaca verdeata cat sa umple un castronel de budinca, se presara peste faina cernuta intr-un bol mai mare, iar in mijloc se toarna drojdia crescuta. Se adauga laptele dulce ramas in care s-au adaugat sarea, untul, piperul si albusul de ou.
Se framanta pana rezulta un aluat omogen, nelipicios, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie groasa din aluat, se ruleaza, se asaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau cu faina si se unge deasupra cu galbenusul de ou amestecat cu putina apa. Se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit circa 45 de minute.
Ca sa nu crape la copt, se cresteaza aluatul din loc in loc cu un cutit.
Pâine cu ieburi aromatice
Pofta buna!