Pâine de Dovlecel: Deliciu Aromat și Sănătos din: dovlecel, faina, zahar, ulei vegetal, oua, nucsoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Este o rețetă clasică, dar mereu surprinzătoare, care îmbină savoarea bogată a dovlecelului cu aromele calde de nucșoară și scorțișoară. Aceasta nu este doar o pâine delicioasă, ci și o modalitate excelentă de […]
Paine cu ierburi
PrinteazaPaine cu ierburi: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence.
Ingrediente:
- 300 ml apă caldă
- 2 căni făină integrală
- 2 căni tărâţe de grâu
- 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară)
- 1 lingură sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 cub drojdie
- 50 g seminţe de in
- 50 g susan (opţional)
- 2 linguriţe ierburi a la Provence
Mod de preparare:
Pregăteşti maiaua din drojdie, un praf de sare, 1 lingură de făină şi 1 lingură de apă.
Laşi câteva minute la odihnit. Apoi amesteci făina cu cerealele, cu tărâţele de grâu, cu seminţele şi cu ierburile de Provence.
Adaugi maiaua, uleiul de măsline, apoi restul de apă. Frămânţi şi laşi la odihnit 10-30 de minute.
Poţi forma mici chifle din aluat, iar dintr-o parte întinzi o foaie (cât de groasă vrei) şi o tai pătrăţele.
Dai la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Această pâine înlocuieşte cu succes pâinea albă.
Este săţioasă şi o poţi consuma şi ca aperitiv, ca atare. E de preferat să consumi această pâine, mult mai sănătoasă.
Paine cu ierburi
Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]
Pofta buna!
De ce as face asa ceva? Si asa eu nu ma omor dupa paine …