Paine impletita cu susan

Printeaza

Paine impletita

Ingrediente:Paine impletita cu susan

  • 25 g drojdie
  • 2,5 dl lapte slab sau apa
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingura zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 7-8 dl (420-480 g) faina
  • seminte susan

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se dezlipeste de castron.

Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Se pune aluatul pe planseta, se framinta putin, cu putina faina pe planseta sa nu se lipeasca aluatul.

Se taie 1/3 din aluat.Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri cam de 30 cm fiecare. Cele trei rulouri mai groase se impletesc.

Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune pe hirtie pergament pe tava de aragaz si se aplatizeaza putin. Se impletesc si celelate rulouri mai subtiri si se aseaza peste celelate trei.

Se aplatizeaza putin. Se lasa piinea impletita sa creasca 20 minute.

Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. Se coace la 200 grade C timp de 35-40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.