Paine impletita si umpluta cu sunca si spanac
PrinteazaPaine impletita si umpluta cu sunca si spanac din: făină, lapte, ou, zahar, sare, drojdie uscata, ulei, spanac, lapte, făină, sare, piper, caşcaval ras, sunca, susan.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 1 linguriţă zahăr
- 1-2 linguriţe sare
- 1 pliculeţ drojdie uscată
- 50 ml ulei
Pentru umplutură:
- 600 g spanac
- 50 ml lapte
- 3 linguri făină
- sare
- piper
- 300 g caşcaval ras
- felii de şuncă (după preferinţă)
Pentru decor:
- 3-4 linguri susan
Mod de preparare:
Cerni într-un bol făina, adaugi drojdia, zahărul, sarea, albuşul (păstrezi gălbenuşul pentru uns), laptele şi, la sfârşit, uleiul călduţ.
Amesteci bine ingredientele cu o lingură de lemn până se omogenizează. Frămânţi aluatul, acoperi cu un prosop vasul şi laşi la dospit într-un loc cald.
Intre timp, cureţi şi speli bine spanacul, apoi îl opăreşti 3-4 minute. îl laşi la scurs, îl pui într-un vas pe foc, adaugi laptele şi făina, în ploaie, amestecând mereu, sărezi şi piperezi după gust, apoi iei de pe foc.
Pui aluatul pe masa de lucru, dată cu puţină făină, şi întinzi o foaie dreptunghiulară, suficient de groasă. O tai în 3 părţi egale, pe lungime, şi începi să le umpli.
Aşezi pe fiecare din ele felii de şuncă, caşcaval ras şi spanac. închizi fiecare foaie, obţinând 3 suluri.
Impleteşti şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi pâinea împletită cu gălbenuşul păstrat şi presari susan. O dai la cuptorul preîncălzit şi o coci 60 de minute.
Paine impletita si umpluta cu sunca si spanac
Pofta buna!