Paine in forma

Printeaza

Paine in forma din: faina, drojdie de bere, unt, sare, apa, ou, zahar.

Ingrediente:Paine in forma

  • 1 kg faină
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură cu unt
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1/2 l apă caldă
  • 1 ou
  • 1 linguriţă cu zahăr

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina în castron, adăugaţi sarea şi untul înmuiat pe foc, desfaceţi drojdia în puţină apă caldă, turnaţi deasupra o linguriţă cu zahăr, amestecaţi până devine pastă omogenă, o turnaţi în făină, acoperiţi, frământaţi cu mâna, adăugaţi apă şi lucraţi energic aluatul până se desprinde de mână.

Lăsaţi la dospit până îşi dublează volumul. Atunci frământaţi aluatul din nou, lăsaţi iar la dospit în formele în care veţi coace pâinea.

Ungeţi cu ou, puneţi formele în cuptorul fierbinte: primele 10 min la foc mic, 1/2 oră la foc potrivit, 5 min la foc mic. Scoateţi din formă cât este caldă, acoperiţi cu prosop curat pentru 1 oră, serviţi cu mâncare tradiţională sau cu salate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.