Paine indiana picanta

Printeaza

Paine indiana picanta din: faina, sare, oua, unt, ulei, hasme, usturoi, chimion, curcuma, ardei, carne de vita sau de miel.

Ingrediente:Paine indiana picanta

  • 375 g făină de grâu
  • sare
  • 3 linguri unt clarefiat
  • 2 ouă
  • ulei
  • 2 haşme tăiate mărunt
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe chimion măcinat
  • 1 linguriţă curcumă măcinată
  • 500 g carne de vită sau de miel fără grăsime
  • 3 ardei roşii tăiaţi mărunt
  • ulei sau unt clarefiat pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu o linguriţă de sare. Se adaugă 1 lingură de unt clarefiat.

Se bate 1 ou cu 250 ml apă, se adaugă peste făină şi se amestecă până se obţine o compoziţie umedă.

Compoziţîa se pune pe o suprafaţă de lucru, se frământă până devine aluat.

Aluatul se dă prin ulei şi se lasă la dospit cel puţin 2 ore, învelit în folie.

Se încinge restul de unt şi se prăjesc haşmele 5 minute. Se curăţă usturoiul şi se presează deasupra, iar chimionul şi curcuma se călesc 1 minut împreună cu usturoiul.

Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte amestecând. Se adaugă chili şi se condimentează cu sare.

Se împarte aluatul în 12 porţii şi se rulează, până devin biluţe.

Cu vârful degetelor uns puţin cu ulei bilele de aluat se întind începând de la margine până se obţin cercuri de 15 cm, şi se acoperă cu folie.

Se bate 1 ou. Se unge wokul cu ulei şi se aşază cu grijă o felie de aluat.

Se unge cu ou, se adaugă 2 linguri cu vârf de umplutură şi se prăjesc, până când partea de jos a pâinii are o culoare aurie.

Se împătureşte pâinea, se apasă mai puternic pe margine şi se păstrează caldă.

Restul de pâini se prăjeşte în acelaşi mod. Pâinile gata preparate se păstrează calde la cuptor.

Paine indiana picanta

Paine indiana picanta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Pâine de Dovlecel: Deliciu Aromat și Sănătos

Pâine de Dovlecel: Deliciu Aromat și Sănătos din: dovlecel, faina, zahar, ulei vegetal, oua, nucsoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Este o rețetă clasică, dar mereu surprinzătoare, care îmbină savoarea bogată a dovlecelului cu aromele calde de nucșoară și scorțișoară. Aceasta nu este doar o pâine delicioasă, ci și o modalitate excelentă de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.