Paine integrala de grau

Printeaza

Paine integrala de grau

Ingrediente:

  • 1 kg făină integrală
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguriţe miere
  • 500 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Paine integrala de grau: Intr-un lighean mai mare se pune făina. Separat, drojdia se amestecă cu mierea până la completa dizolvare şi se adaugă apa călduţă. Se frământă un aluat de consistenţă potrivită care se pune la crescut într-un loc cald.

Aluatul se împarte în două părţi egale, se rulează şi se aşază în tăvi de cozonac, în care s-a pus hârtie pentru copt.

Se lasă să se odihnească 30 de minute, după care se introduc tăvile în cuptorul încălzit în prealabil.

Pâinea se coace la foc domol, 40-45 de minute.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.