Paine de casa cu unt din: ou, faina, apa minerala, drojdie, unt, ulei, sare, zahar. Ingrediente: 1 ou 2 kg făină 1,5 l apă minerală sau lapte 100 g drojdie 2 linguri unt 1/2 ceşcuţă cu ulei 2 linguriţe sare 2-3 linguri zahăr Mod de preparare: Pui laptele la încălzit. Intre timp, cerni făina […]
Paine cu mălai dospit
PrinteazaPaine cu mălai dospit din: faina, malai, drojdie, apa, sare, ou.
Poate te intereseaza si:
- 1 kg făină
- 1/2 kg mălai (făină de porumb)
- drojdie cât o nucă
- apă
- 1 linguriţă sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece.
Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, sarea şi mămăliguţă răcită şi sfărâmată bine.
Adaugi câte puţin apă călduţă şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare (ca de pâine).
O laşi la dospit, la loc călduros, aproximativ 1 oră.
Ungi apoi mai multe tăvi de cozonac cu untură, pui în fiecare câte o bucăţică de aluat şi-l întinzi cu palmele.
Ceea întinsă trebuie să aibă cam trei degete grosime.
O mai laşi la dospit 20-25 de minute, după care ungi aluatul cu oul bătui, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor.
După ce s-a rumenit pâinea, o scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Paine de casa cu unt
Paine cu ceapa caramelizata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- malai dospit
- paine din malai
- https://www restaurantedelux ro/paine-malai-dospit html
- turta de malai dospita
Foarte buna painea din malai