Pâine cu măsline si ardei iute
PrinteazaPâine cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline, ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel, cascaval, branza de vaci, marar.
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 250 ml apa
- 30 g unt
- o lingurita cu sare
- 200 g masline
- un ardei iute
- doi ardei capia
- doi catei de usturoi
- o ceapa mica rosie
- 100 ml ulei de masline
- piper
- patrunjel
- cascaval
- branza de vaci
- marar
Mod de preparare:
Ardeii capia şi ardeiul iute se coc pe grill, se curăţă de coajă şi seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-un bol împreună cu usturoiul şi ceapa roşie tocată, se acoperă cu ulei şi se păstrează la rece. Drojdia se dizolvă în apa călduţă, apoi se amestecă bine cu sarea, untul lichid şi făina.
Se adaugă măslinele feliate, pătrunjelul tocat, ardeii cu usturoi şi ceapa roşie şi se fră¬mântă până se obţine un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se întinde aluatul într-o foaie groasă, se decupează dreptunghiuri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară făină, se lasă la crescut 15-20 de minute şi se introduce în cuptorul încins. Se coc la foc mediu circa 30 de minute, se scot şi se servesc imediat sau se lasă la răcit.
Se servesc simple, cu felii de cascaval sau branza de vaci amestecata cu marar tocat.
Pâine cu măsline si ardei iute
Pofta buna!