Pâine Aperitiv cu Usturoi și Mozzarella la Air Fryer: O Delicatesă Rapidă și Aromată din: bagheta, unt, usturoi, patrunjel, mozzarella, sare, piper. Transformați o simplă baghetă într-un aperitiv irezistibil cu această rețetă de pâine cu usturoi și mozzarella preparată la air fryer. Aceasta combină plăcerea gustului de usturoi aromat cu textura delicioasă a mozzarellei topite, […]
Paine cu masline si ceapa verde
PrinteazaPaine cu masline si ceapa verde din: făină tip 550, făină tip 650, apă, drojdie uscată sau drojdie proaspătă, sare de mare, rondele de măsline negre dietetice, ceapă verde, ulei.
Ingrediente:
- 400 g făină tip 550
- 200 g făină tip 650
- 260 ml apă
- 6 g drojdie uscată sau 30 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă sare de mare
- 100 g rondele de măsline negre dietetice
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie şi puţină apă călduţă. După ce a crescut 15 minute, o amesteci cu făina şi restul de apă călduţă, în care ai dizolvat sarea.
Frămânţi un aluat vârtos, pe care îl acoperi cu folie de plastic şi îl laşi timp de 18-20 de ore într-un loc călduţ, ferit de curent.
Incorporezi măslinele şi ceapa curăţată şi tocată fin, frământând puţin. Ungi cu ulei şi tapetezi cu hârtie de copt tava mare a aragazului.
Modelezi aluatul şi îl împărţi în două suluri pe care le presari cu făină, le acoperi cu un şervet şi le laşi să crească 3/4 oră.
Coci timp de 10 minute la foc iute, apoi 15-20 de minute la foc mediu, până ce pâinicile se rumenesc.
Când s-au răcit, le întrebuinţezi la pregătirea sendvişurilor pentru călătorie, în aluat poţi să adaugi ierburi aromatice, roşii usoa- te sau puţină mozzarella tăiată cubuleţe.
Paine cu masline si ceapa verde
Pofta buna!
Pâine Aperitiv cu Usturoi și Mozzarella la Air Fryer