Paine cu măsline

Printeaza

O reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba, faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata.

Ingrediente:

  • 7 g drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 400 g fainaalba
  • 250 g faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 80 g sunca uscata

 

Mod de preparare:

Se dizolva drojdie in apa calduta si se lasa sa se odihneasca circa 5 minute. Se adauga 200 g faina, se amesteca, se acopera cu un servet textil si se lasa sa creasca.

Restul de faina se amesteca impreuna cu sare. Se face o gropita la mijloc si se toarna inauntru uleiul si amestecul de drojdie.

Se frământă un aluat omogen şi se aşază înapoi în castron; se pudrează cu puţină făină şi se acopera cu un prosop textil. Se lasă să crească cca 1 oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Se mai frământă aluatul o dată, apoi se înglobează măs­linele tăiate jumătăţi şi şunca tăiată cuburi. Se împarte alua­tul în Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 24 cm).

Se modelează 4 pâini şi se ung cu ulei de măs­line; se aşază în fort acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură până ce-şi dublează volumul. Se unge pâinea cu ulei.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se aşază pe fundul cuptorului un castron cu apă fierbinte. Se introduce pâinea la mijlocul cuptorului şi se coa­ce timp de cca 15 min.

Se reduce apoi temperatura din cuptor 1a 190 °C. Se mai coace pâinea cca 45-50 min. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească.

Paine cu măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.