Paine mozaic cu sardele

Printeaza

Paine mozaic cu sardele

Ingrediente:Paine mozaic cu sardele

  • 150 g unt
  • 125 g sardele
  • 150 g şuncă slabă
  • 100 g şvaiţer (sau caşcaval)
  • 10 măsline
  • 1/2 gogoşar în oţet
  • 1 franzeluţă cu lapte
  • 1/2 ceşcuţă lapte

 

Mod de preparare:

Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în lapte.

Se amestecă totul cu untul frecat spumăşi se freacă pînă se obţine o pastă omogenă.

Se taie cuburi mici, 100 g şuncă, şvaiţerul sau caşcavalul, măslinele şi gogoşarul şi se amestecă totul bine cu pasta pregătită.

Se dă la rece. În acest timp se taie colţurile frnazeluţei şi se scobeşte de miez în aşa fel ca să nu rămînă mai mult de 1 cm de miez în jurul cojii.

Golul franzeluţei se umple cu pasta răcită, se îndeasă cu ajutorul unei linguriţe.

Se lasă la rece şi se serveşte tăiată cu un cuţit foarte bine ascuţit, în felii subţiri de 1 cm.

Este bine să fie pregătită cu o zi înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.