Naan este o lipie cu drojdie, savurată în special în nordul Indiei, dar şi în numeroase alte regiuni precum şi în Afganistan, Iran, Uzbekistan, Tadjikistan, Birmania şi Iran. A fost adusă în India de către mogulii ce au domnit între 1526 şi 1862. Aceştia mâncau naan la micul dejun, un obicei răspândit şi astăzi în […]
Paine naan cu branza si chilli
PrinteazaPaine naan cu branza si chilli din: paine, cheddar, chilli, frunze de coriandru.
- 4 pâini naan
- 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate înlocui cu Emmenthal)
- 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin
- 1 mână de frunze de coriandru, tocate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se acoperă cu brânză rasă şi chilii tocat.
Se coc direct pe grătarul cuptorului timp de 5 minute, până ce brânza se topeşte. Se scot şi se presară cu coriandru tocat. Se taie în sferturi şi se servesc.
Poftă bună!
Chapatti (Paine nedospita)
O reteta de chapatti din faina integrala, sare, unt si apa. Chapatti este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan. Ingrediente: 225 g făină integrală sare 50 g unt 150 ml apă o lingură de unt Mod de preparare: Pune […]
Paine raw
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat […]
Nan – paine din India
Nan – paine din India Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele […]