Paine Naan

Printeaza

Paine NaanPentru naan este nevoie de făină albă cam 2 căni, o linguriţă de drojdie dizolvată într-o jumătate de cană de apă caldă, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, 3 linguri de iaurt sau un pahar de lapte, şi 2 linguri de ulei.

La făină se adaugă sarea şi zahărul, apoi drojdia dizolvată, laptele sau iaurtul, se amestecă şi se obţine un aluat moale, se lasă la dospit 4-6 ore.

Când şi-a dublat volumul, se ia de la dospit, se împarte în părţi egale, se fac nişte pâiniţe rotunde cu palmele date cu făină, apoi cu un sucitor se întind la aproximativ un cm grosime şi se dau la cuptor.

Cuptorul în care se face această pâine are o temperatură foarte ridicată (cuptor tanduri), aproximativ 500°C, iar pâinea se va coace în el într-un minut.

Cuptorul tradiţional se poate înlocui cu o placă de piatră sau o tavă gen tuci foarte bine înfierbântată, aşezată în cuptorul dat la temperatura maximă timp de 20 de minute.

Pâinea se ţine la cuptor pentru aproximativ 3 minute.

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Pâine cu ieburi aromatice

Paine naan cu branza si chilli

Paine naan cu branza si chilli din: paine, cheddar, chilli, frunze de coriandru.   Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de frunze de coriandru, tocate     Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Se gaseste de cumparat painea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.