Paine neagra cu fistic
PrinteazaPaine neagra cu fistic din: oua, ulei, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, faina neagra, faina alba, sare, bicarbonat, praf de copt, praf de copt, scortisoara, dovlecel, fistic.
- 4 oua
- 1 cana ulei
- 1 1/4 cani zahar
- 1/2 cană de zahăr brun
- 4 lingurite esenta de vanilie
- 1 1/2 cani faina neagra
- 1 1/2 cani faina alba
- 1 1/2 lingurite sare
- 1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 căni dovlecel proaspăt ras
- 1 cană fistic tocat
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorului la 170C. Asezati hartie de copt in 2 tăvi si ungeti cu ulei.
Împărțiți ouă, ulei, zaharuri și esenta de vanilie în mod egal între două boluri medii. Amestecati bine pentru a se combina. Pastrati deoparte.
Impartiti la fel, in 2 boluri faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt și scorțișoară. Incorporati ingredientele umede din fiecare castron in ingredientele uscate. Adaugati 2 cani de dovlecei in fiecare aluat și amestecati.
Turnati fiecare aluat în tava, se presara cu fistic și se coace timp de 45-50 minute.
Se lasă să se răcească timp de 15 minute înainte de a scoate din tavi.
Pofta buna!