Paine neagra cu nuca

Printeaza

Paine neagra cu nuca din: paine, nuca, zahar, unt, sare.

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine neagră
  • 1 pahar cu nucă măcinată
  • 1 pahar cu zahăr tos
  • 1 ou
  • 2 linguri cu unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Paine neagra cu nuca: Punem pâinea dată pe răzătoarea mare într-un castron, ames­tecăm cu nuca, zahărul şi un praf de sare.

Separat amestecăm, frecând cu lingura de lemn, untul, înmuiat puţin, şi gălbenuşul; crema obţinută o subţiem cu albuş bătut spumă.

Punem amestecul de pâine, nucă şi zahăr în tigaie de teflon, punem tigaia pe flacără mică să se rumenească pâinea, punem după 7-8 min crema şi amestecăm energic.

Când untul s-a topit şi ingredientele s-au amestecat, tragem tigaia de pe foc şi împărţim in farfu­rii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.