Paine neagra cu nuca
PrinteazaPaine neagra cu nuca din: paine, nuca, zahar, unt, sare.
Ingrediente:
- 4 felii de pâine neagră
- 1 pahar cu nucă măcinată
- 1 pahar cu zahăr tos
- 1 ou
- 2 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Paine neagra cu nuca: Punem pâinea dată pe răzătoarea mare într-un castron, amestecăm cu nuca, zahărul şi un praf de sare.
Separat amestecăm, frecând cu lingura de lemn, untul, înmuiat puţin, şi gălbenuşul; crema obţinută o subţiem cu albuş bătut spumă.
Punem amestecul de pâine, nucă şi zahăr în tigaie de teflon, punem tigaia pe flacără mică să se rumenească pâinea, punem după 7-8 min crema şi amestecăm energic.
Când untul s-a topit şi ingredientele s-au amestecat, tragem tigaia de pe foc şi împărţim in farfurii.
Pofta buna!