Paine cu nuca si miere
PrinteazaPaine cu nuca si miere din: faina, bicarbonat, scortisoara, miere, rom, lapte, oua, lamaie, unt, zahar.
- 250 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă amestec de condimente pentru turtă dulce
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 100 g miere
- 60 g unt
- 120 g zahăr
- 120 g nucă mărunţită
- 1 linguriţă coajă de lămâie mărunţită
- 1 linguriţă coajă de portocală mărunţită
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu bicarbonatul de sodiu, cu scorţişoara şi cu condimentele pentru turtă dulce.
Laptele se amestecă cu oul bătut şi cu esenţa de rom. Mierea se încălzeşte cu untul şi cu zahărul, apoi se lasă la răcit.
Se amestecă compoziţia de lapte cu compoziţia de miere şi se toarnă peste făină. Se adaugă nuca, coaja de lămâie şi de portocală şi se amestecă toate.
Se acoperă cu folie, se ţine la rece 1 oră, după care se puneîntr-o formă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Se unge deasupra cu ou bătut şi se coace 50-60 de minute la 175 de grade. Se face proba acului.
Paine cu nuca si miere
Pofta buna!
Nu e prea dulce paine asta?