Pâine picantă cu verdeaţă
PrinteazaPâine picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar, sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline, piper, masline si capere.
- 500 g faina
- 20 g drojdie
- 250 ml apa
- 100 g branza telemea
- o lingurita cu zahar
- sare
- o legatura de patrunjel
- o lingura cu pasta de leurda
- o lingurita cu fulgi de ardei iute
- doua linguri cu ulei de masline
- piper
- masline
- capere
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun drojdia cu puţină apă călduţă şi zahărul tos şi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească zece minute.
Intr-un bol mare se cerne făina, se adaugă drojdia crescută, restul de apă în care s-a dizolvat sarea şi pasta de leurdă.
Se presară fulgii de ardei, puţin piper şi brânza dată pe râzătoare. Se adaugă uleiul, se presară pătrunjelul tocat şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios. Se acoperă cu un şervet, se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul, apoi se împarte în bucăţi egale ca greutate.
Se întind în foi subţiri, se rulează şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se crestează din loc în loc, se lasă să crească încă 10 minute şi se coc la foc mediu până devin aurii la suprafaţă.
In aluat se mai pot adauga masline sau capere tocate marunt.
Pâine picantă cu verdeaţă
Pofta buna!