carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]
Paine cu porumb fara gluten
PrinteazaPaine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua.
Ingrediente:
- 200 g de mălai
- 280 ml lapte bătut
- 25 g unt
- 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 50 g boabe de porumb dulce
- 2 ouă mari, bătute
Mod de preparare:
Paine cu porumb fara gluten: Pune mălaiul într-o tigaie fără ulei şi prăjeşte-l uşor timp de 3-4 minute, amestecând ca să se prăjească în mod uniform, până când s-a încălzit, îşi eliberează aroma şi începe să devină auriu pe alocuri, la-l de pe foc, transferă jumătate din el într-un bol şi adaugă laptele bătut.
Topeşte untul într-o tigaie termorezistentă de 25cm şi încinge cuptorul la 220°C.
Adaugă untul topit şi restul ingredientelor, inclusiv mălaiul rămas şi 1/2 linguriţă de sşre în amestecul de porumb şi lapte bătut, apoi amestecă.
Pune tigaia înapoi pe foc şi măreşte flacăra. Toarnă amestecul în tigaie – ar trebui să sfârâie când atinge tigaia.
Pune tigaia în cuptor şi coace pâinea 15-20 de minute.
Pofta buna!
zahar, suc de lamaie, menta, apa, gheata. Menta este o plantă aromatică originară din regiunile din Asia și Europa. Proprietățile sale antispastice și antiinflamatorii o fac să fie utilizată în mod obișnuit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi greața, arsurile la stomac, balonarea și indigestia. Este bogată […]