Paine prajita cu scoici Saint-Jacques
PrinteazaPaine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu.
- 1 baghetă mică
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- 2 ciuperci champignon
- 2 şalote
- 5-7 roşii uscate în ulei
- 250 g scoici Saint-Jacques din conservă
- 2 linguriţe de făină
- 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 3 linguri de vin alb
- 1 ardei roşu murat
Mod de preparare:
Se taie bagheta oblicîn felii subţiri care se rumenesc pe ambele părţi într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei de măsline. Se scot mai apoi din tigaie şi se lasă la scurs pe prosoape de hârtie.
Ciupercile se curăţă şi se taie felii subţiri. Şalotele se curăţă şi se măruntesc. Roşiile se taie cubuleţe.
Se usucă scoicile, iarîn funcţie de dimensiuni, se taie pe orizontală inima scoicii, îndepărtând cu grijă corailul.
Se presară puţină făină peste inimă, apoi aceasta se prăjeşte puţin în restul de ulei. Se adaugă apoi şi corailul, după care se scot toate din tigaie.
Ciupercile şi şalotele se dau prin grăsimea încinsă rămasă. Se adaugă scoicile cu roşiile şi cu pătrunjelul şi se lasă 30 de secunde la prăjit.
Se toarnă vinul şi se lasă la fiert, apoi se taie ardeiulîn fâşii subţiri, se adaugă în amestec şi se încinge.
Compoziţia se aşează pe pâinea rumenită şi se serveşte imediat.
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques
Pofta buna!