Paine prajita cu usturoi si ulei de masline
PrinteazaPaine prajita cu usturoi si ulei de masline din: paine, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g pâine albă veche
- 2 căţei de usturoi
- 6 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pâinea albă, veche de circa 2 zile, se taie bucăţele sau felii, apoi se fărâmiţează. Se pune într-un vas şi se înmoaie în puţină apă rece. Se acoperă cu o cârpă umedă şi se lasă să se odihnească peste noapte.
In ziua următoare se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Căţeii de usturoi se curăţă şi se prăjes întregi, apoi se scot din ulei.
Bucăţelele de pâine se prăjesc 15 minute în uleiul încins de măsline, amestecând continuu, până devin galbene-aurii şi crocante.
Paine prajita cu usturoi si ulei de masline
Pofta buna!