Paine cu salata caprese
PrinteazaPaine cu salata caprese din: dovleac de placinta, miere, faina, drojdie, rosii, mozzarella, busuioc verde, usturoi, busuioc, sare, piper, miez de nuca, stafide, portocala confiata.
- 250 g dovleac de placinta
- 25 ml miere
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 4 rosii
- 350 g mozzarella
- ulei de masline
- 50 g busuioc verde
- doi catei de usturoi
- o lingurita cu busuioc uscat
- sare
- piper
- miez de nuca
- stafide
- portocala confiata
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert cu puţină sare. Se scoate într-un bol, se pasează şi se lasă la răcit.
Drojdia se dizolvă în 300 ml apă caldă, se adaugă mierea şi o linguriţă cu sare.
Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă la dospit. Se toarnă peste făină, se adaugă busuiocul uscat şi usturoiul pisat.
Se toarnă o lingură cu ulei de măsline, se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare şi se lasă la cald până îşi dublează volumul.
Se modelează sub formă de fitil mai gros, se aşază pe o tavă presărată cu făină şi se introduce în cuptorul încins pentru circa 50-60 de minute.
Roşiile se spală, se taie rondele şi se pun pe un platou, alternându-le cu felii de mozzarella.
Se toarnă peste ele ulei de măsline după gust, se presară busuioc şi se servesc alături de pâinea cu dovleac.
La aluatul pentru paine se mai poate adauga miez de nuca, stafide sau portocale confiate.
Paine cu salata caprese
Pofta buna!